home  rietsnijden  freelance beheer  werken  foto's 

Werk in en om het Naardermeer

"Mijn bedoeling is om agrarische activiteiten in natte veenweidegebieden, zoals het Naardermeer, economisch rendabel te krijgen. Ik wil kleinschalig werken en niet groot worden in mechanisatie. Door samen te werken met een diverse stroom aan mensen, kan ik het cultuurlandschap en de daarbij behorende biodiversiteit in stand houden en verbeteren. Langzamerhand heb ik veel kennis opgebouwd over het gebied.
Doordat mijn bedrijf aan de Meerkade van het Naardermeer is gevestigd kan ik efficient werken; logistiek, financieel en duurzaam", aldus Wouter.

Aan de ene kant kan Wouter, door de extra hulp, ideeele natuurorganisaties hoge kwaliteit en kennis bieden. Aan de andere kant gaan mensen na een dag buiten werken, tevreden naar huis. Voor iedereen van 16 tot 80 jaar, die gezond is en kan zwemmen, zijn er verschillende mogelijkheden om een dag of voor langere tijd, op eigen risico, met Wouter mee te gaan. Afhankelijk van weer, seizoen en capaciteit.

Groepen

Ook groepen kunnen bijdragen aan het extensieve onderhoud van het Naardermeer. Na een kort verhaal over het bedrijf en de omgeving, loopt of vaart men naar de werkplek. Daar wordt het werk uitgelegd en kan iedereen aan de slag. Aan het eind van de dag is het effect van de inspanningen direct zichtbaar; de bossen riet, gezonde dieren of een gehooid stuk land.
Dagindeling en catering in overleg. Werkkleding, laarzen en goed gereedschap zijn aanwezig.

Zorg

Werken in de buitenlucht, is een goede manier om je geestelijk en lichamelijk fit te voelen. Dagelijkse inspanning, aandacht, routine en resultaat helpt je om in beweging te blijven.
Wouter is lid van de stichting Landzijde, een AWBZ erkende zorginstelling en hij werkt al jaren met mensen die reintegreren, na bijvoorbeeld een burn out.

Vrijwilligers

In het rietseizoen, eind december t/m half april, kun je meehelpen bij het rietsnijden. Werkzaamheden zijn o.a. riet sjouwen, rietkammen, hout rooien en zagen. Maar ook bij het hooien, het schapen tellen en inventariseren ben je welkom. Informeer naar de mogelijkheden.

Het vertrek is om 8.00 uur vanaf de schuur gelegen bij het Naardermeer, De Goog 2b, 1399 PJ Muiderberg. Om ongeveer 17.30 uur ben je weer terug aan de kant.

Eenmaal in het land zijn er geen sanitaire voorzieningen, op de Visserij wel. Trek oude warme kleren aan, een paar lagen zodat je kan kiezen (beter te veel dan te weinig) Rubberlaarzen, een regenpak en een extra paar sokken zijn onmisbaar.
Neem een stevig lunchpakket mee want het werk maakt hongerig. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Interesse?

Informatie vragen, prijsopgaaf of aanmelden kan per mail. Stuur een bericht met je telefoonnummer naar: coosje@rietsnijden.nl. Of bel met Coosje Riemers 06-29289584, je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.