home  rietsnijden  freelance beheer  werken  foto's 

Meewerken in en om het Naardermeer

Van eind december t/m half april wordt riet gesneden. Het riet wordt gemaaid, bij elkaar gesjouwd en schoongemaakt, in grote bossen gebonden en in april uitgevaren. De zomer en het najaar is de tijd voor het invangen en nalopen van alle dieren, het onderhoud van slootkanten, van de schuur en van de hekken en rasters om de terreinen waar de runderen lopen.
Voor iedereen van 16 tot 80 jaar, die gezond is en kan zwemmen, zijn er verschillende mogelijkheden om een dag of voor langere tijd, mee te lopen. Afhankelijk van weer, seizoen en capaciteit.

Stage

Wil je meer leren over kudde- en natuurbeheer en ervaring opdoen met werken in het buitengebied, meld je dan aan voor een stage. Ik ben een erkend leerbedrijf. De afgelopen jaren heb ik leerlingen begeleid van Helicon, Aeres en Van Hall Larenstein. We beginnen de dag meestal in mijn schuur vlakbij het Naardermeer, De Goog 2b, 1399 PJ Muiderberg.

Groepen

Ook groepen kunnen mee. Na een kort verhaal over mijn werk en de omgeving, loopt of vaart men naar de werkplek. Daar wordt het werk uitgelegd en kan iedereen aan de slag. Aan het eind van de dag is het effect van de inspanningen direct zichtbaar; de bossen riet of een gehooid stuk land.
Tijden en catering in overleg. Werkkleding, laarzen en gereedschap zijn aanwezig.

Interesse?

Informeer naar de mogelijkheden per mail coosje@rietsnijden.nl of bel met Coosje Riemers 06-29289584.