home  rietsnijden  beheer  werken  foto's 

Meewerken in en om het Naardermeer

Van eind december t/m half april wordt er riet gesneden. Het riet wordt gemaaid, bij elkaar gesjouwd en schoongemaakt, in grote bossen gebonden en in april uitgevaren. De zomer en het najaar is de tijd voor het invangen en nalopen van alle dieren, het onderhoud van slootkanten, van de schuur en van de hekken en rasters om de terreinen waar de runderen lopen.
Afhankelijk van weer, seizoen en capaciteit zijn er voor iedereen tussen de 16 en 80 jaar, verschillende mogelijkheden om een dag of voor langere tijd, mee te lopen.

Stage

Wil je meer leren over kudde- en natuurbeheer en ervaring opdoen met werken in het buitengebied, meld je dan aan voor een stage. Ik ben erkend als leerbedrijf. De afgelopen jaren heb ik leerlingen begeleid van Helicon, Aeres, Yuverta en Van Hall Larenstein. We beginnen de dag meestal in mijn schuur vlakbij het Naardermeer, De Goog 2b, 1399 PJ Muiderberg.

Vrijwilligers

Op dinsdag en vrijdag, en in het rietseizoen op zaterdag, werk ik met vrijwilligers. Houd je van buiten werken en van een fysieke inspanning, dan vind je het misschien leuk om een keer mee te gaan. Aan het einde van de dag is het effect van je inspanning altijd zichtbaar; de bossen riet, geschilderde hekken of een nette slootkant.
Gereedschap, laarzen en werkhandschoenen zijn aanwezig.

Heb je belangstelling stuur een bericht naar coosje@rietsnijden.nl of bel met Wouter Slors 06-46192845.